Manuka med jedan je od najzdravijih medova na svijetu za mnoge zdravstvene probleme, a dolazi samo iz Novog Zelanda. Ovaj med se u zdravstvene svrhe koristi već od davnina kada su ga otkrili domoroci Maori. Manuka med smatra se najzdravijim medom na svijetu. Uz to, smatraju ga i superhranom.

1. Metiglioksal: aktivna tvar snažnog antibakterijskog djelovanja

Manuka med sadrži prirodnu supstancu metilglioksal (MGO) u velikim količinama. Metiglioksal je supstanca snažnog antibakterijskog djelovanja koja se prirodno nalazi u manuka medu. Dok je kod drugih vrsta meda količina metiglioksala zanemariva (od 0-5 mg po kg), kod Manuka meda izmjerene su količine i od 1000 mg po kilogramu.

2. Odličnog je okusa

Većina zdravih namirnica nije ugodnog okusa. Kod Manuka meda upravo je suprotno, njegovu kremastu teksturu i bogati okus obožavaju djeca i odrasli. Zbog svega navedenog, Manuka med preferiraju roditelji diljem zemaljske kugle kako bi osnažili svoju djecu iznutra i to 100% prirodno dobivenom namirnicom - Manuka MGO medom.

3. Nije termolabilan

Manuka med nije termolabilan. Drugi medovi gube sva svoja svojstva pri dodavanju u razne vruće napitke (>40 C), a kod Manuka meda to nije slučaj. Manuka med može se dodati u topli čaj, a da pri tome ne izgubi sve svoje pozitivne učinke na ljudsko tijelo. Dodati ga možete u čaj, zobene pahuljice, banana bread i sve druge tople napitke i jela bez brige da će izgubiti svoja svojstva.

4. Široka primjena

Njegova primjena je vrlo široka. Maori ga stoljećima koriste za jačanje imuniteta i prave razne pripravke od njega. Za one koji vole zdravo početi dan, osim u čaj može se dodati u razne smoothie i zdrave žitarice. Sve su popularnije i maske za lice od ovog dragocjenog meda. U zadnje vrijeme Manuka med se u bolnicama sve više koristi za zacjeljivanje rana, posebno kod dekubitusa i sličnih tegoba.

5. Omiljen kod sportaša

Osim svih navedenih prednosti, Manuka meda izuzetno je cijenjen među vrhunskim sportašima kao izvrstan izvor energije kod napornih treninga. Jedan od najpoznatijih ambasadora ove supernamirnice je Novak Đoković koji upravo zdravu prehranu ističe kao glavni element svog uspona na svjetski vrh.

Pogledajte sve Manuka proizvode OVDJE