Posljednih godina mnoge žene se okreću novim, alternativnim rješenjima za njegu kože. Svjež, prirodan, takozvani ˝glass skin look˝ koji Korejke tako dobro nose je jedan od trendova kojem i hrvatske influencerice i beauty blogerice sve više teže. Korejska skin care rutina se fokusira na dubinsko uljepšavanje kože, a ne na njezino pokrivanje teškim slojevima šminke. 

Njega lica, kakvu većina žena prakticira, u svom režimu ima tri osnovna koraka - čišćenje, nanošenje tonika te hidratacija. Međutim, korejska rutina njege lica je zapravo poseban dnevni ritual za opuštanje nakon dugog dana od deset, a nekad i više koraka. S deset koraka uistinu dolaze i bolji rezultati, no već s tri  koraka dnevne i noćne njege postižu se izvrsni rezultati i besprijekoran ten.

U nastavku teksta donosimo njegu kože na korejski način u tri do četiri osnovna koraka.

Prvi korak: čišćenje

Kao prvi korak u svakodnevnoj njezi predlažemo inovativno čišćenje lica tekućim maskama s učinkom blage eksfolijacije u samo 30 sekundi umivanja! One sadrže koncentriranu mješavinu mliječne kiseline (AHA kiseline) i biljnih ekstrakata, te ne sadrže parabene, sintetičke boje, mirise, sulfate, ftalate ni mineralna ulja.

Ovisno o tipu kože, predlažemo:

  • neujednačen ten, hiperpigmentacijske mrlje, svi tipovi kože:

BLITHE Energy Yellow Citrus & Honey Tekući Piling 200 ml

  • masna, problematična, aknama sklona, osjetljiva koža:

BLITHE Soothing And Healing Green Tea Tekući Piling 200 ml

  • zrela koža s borama, koža s ožiljcima i mrljama od akni, svi tipovi kože:

BLITHE Rejuvenating Purple Berry tekući piling 200 ml

Nakon što je koža potpuno očišćena, proizvodi s aktivnim sastojcima mogu prodrijeti u dublje slojeve i djelovati.

Drugi korak: nanošenje esencija

Korištenje esencija je vrlo važno za korejsku kozmetiku. Esencije su zapravo hibridi seruma i tonika te se također nazivaju i "nevjerojatnim eliksirom hranjivih tvari i minerala". Esencije su obično vrlo lagane i gotovo poput vode. Nanose se kao prvi korak njege na čisto i suho lice. Ovaj korak njege vratiti će prirodni pH lica nakon pranja, hidratizirati ju i pripremiti za apsorpciju aktivnih sastojaka iz seruma. 

Ovisno o tipu kože, predlažemo:

  • neujednačen ten, hiperpigmentacijske mrlje, svi tipovi kože:

BLITHE Vital Treatment Essence 9 Essential Seeds 150 ml

  • zrela koža s borama, koža s ožiljcima i mrljama od akni, svi tipovi kože:

BLITHE Vital Treatment Essence 8 Nourishing Beans 150 ml

Treći korak: nanošenje seruma

U ovom koraku u kožu se dopremaju visoke razine ciljanih aktivnih sastojaka kako bi se postigli željeni rezultati. Prešani serumi kombiniraju moć seruma uz udobnost teksture i zaštitu kreme. Ovi serumi nastaju novom tehnologijom hlađenja tijekom 36 sati. U principu, ako Vaša koža dobro reagira na preparate, svaki dan možete koristiti i više različitih seruma- za hidrataciju, za izbjeljivanje lica i pigmentacijskih mrlja ili možda pak anti-age serum.

Ovisno o tipu kože, predlažemo:

  • masna, problematična, aknama sklona, osjetljiva koža:

BLITHE Crystal Iceplant Pressed Serum 50 ml

  • suha i dehidrirana koža, zrela koža:

BLITHE Velvet Yam Pressed Serum 50 ml

  • zrelija koža, anti-age njega:

BLITHE Tundra Chaga Pressed Serum 50 ml

Četvrti korak: tretman sheet maskama

Priuštite si dva do tri puta tjedno tretman sheet ili plahtica maskom. One su natopljene aktivnim sastojcima koji energiziraju i smiruju iritacije kože. Nanesite plahticu na čisto lice, ostavite 20 do 30 minuta i skinite.

BLITHE Intensive Mask SEA CUCUMBER – Morski krastavac 25 g je idealna za osobe koje imaju probleme s hiperpigmentacijskim mrljama, neujednačenim tenom i prištićima. Niacinamid u maskici spriječava razvoj novih smeđih mrlja.

Ukoliko Vam je više stalo do povećanja elastičnosti i čvrstoće kože, te vraćanja vlage i mladenačkog sjaja predlažemo BLITHE Intensive Mask ABALONE – Petrovo uho 25 g. 

leegeehaam Grow Tea Tree

Uz pomoć vodećih dermatologa, kozmetika Leegeehaam (LGH), osnovana je 2000. godine i prva je počela u Koreji s idejom ˝cosmeceutical = cosmetics and pharmaceuticals" inovativnih i naprednih proizvoda, od kojih je svaki specijaliziran za liječenje specifičnih problema s kožom. Svojim sloganom "Ljepota je pametna" održava najbolje napore za razvoj napredne i učinkovite, ali sigurne i pametne njege kože za isporuku najboljeg učinka za svaku osobu.

S skin-friendly sastojcima dobivenim iz prirode, Grow je linija koja je zaštitni znak LGH-ove teorije "botaničke znanosti".

Tea Tree linija za njegu kože odmah smiruje upale i iritacije kože, istodobno ubrzavajući zacjeljivanje kože. Koncipirana u četiri koraka, ova korejska rutina njege sadrži:

KORAK 1:

Tea Tree 30 pjena za čišćenje: neiritirajuće sredstvo za čišćenje koja pročišćava pore i kontrolira višak sebuma bez nadraživanja kože.

KORAK 2:

Tea Tree 90 Essence: best-seller serum! Formuliran sa 90% ekstrakta čajevca, cilja upale, crvenilo i nečistoće.

KORAK 3:

Tea Tree 80 krema: krajnji korak u ovoj rutini, Leegeehaam krema čajevca ˝zaključava˝ aktivne sastojke u kožu i štiti od vanjskih čimbenika stresa. Vrlo lagana, ostavlja kožu bez ljepljivosti.

KORAK 4:

Tea Tree umirujuća maska: umirujuća sheet maska ​​koja smiruje upale dok istovremeno sprječava njihovo pojavljivanje.

leegeehaam Grow Hyal B5

 

Hyal B5 linija sadrži pet tipova hijaluronske kiseline u spoju koji se zove penta hijaluronska kiselina uz ekstrakte provitamina B5 i vitamina B3. Ovaj hijaluronski kompleks će pomoći privući vlagu i duboko hidrirati vašu kožu. Četvrta generacija lipidura zadržava vlagu bolje od beta glukana. Niacinamid, također poznat kao vitamin B3, snažan je antioksidans koji djeluje protuupalno, poboljšava elastičnost kože, ojačava vanjsku barijeru i tonus kože te smanjuje post-upalnu hiperpigmentaciju. Vitamin B5, tj. pantenol i trehaloza pomažu jačanje barijere za zadržavanje vlage i kožu ostavljaju mekom i podatnom. Centela je čest biljni sastojak koji se koristi i u medicini kako bi se ubrzalo zacjeljivanje rana, otklanjanje nečistoća i osipa kože. Također pomaže smanjiti pojavu proširenih pora. Vanilija djeluje antibakterijski i protuupalno, što smiruje kožu.

Bez silikona, mineralnih ulja, umjetnog mirisa i boja i alkohola.

KORAK 1: 

Grow Hyal B5 toner:  jedan do dva potiska ovog laganog vodenastog tonera nanesite na očišćeno lice i lagano umasirajte da bolje apsorbira.

KORAK 2:

Grow Hyal B5 ampula: koncentrirani kompleks hijaluronske kiseline nanosi se u količini kap do dvije nakon tonera.

KORAK 3:

Hyal B5 moisture sheet maska

 

leegeehaam Grow Vita Propolis

KORAK 1:

Grow Vita Propolis ampula: ovaj serum sadrži visoke koncentracije prirodnih ekstrakata propolisa i 20% multivitamina, čime revitalizira kožu, ujednačuje ten, zaglađuje teksturu kože i uklanja umorni izgled kože. Djeluje antibakterijski, što ga čini prikladnim za osjetljivu kožu sklonu aknama; dok vitamin C u njemu je zadužen za antioksidativno djelovanje. Ekstrakti ruže, hamamelisa i pasjeg trna daju koži intenzivnu vlagu i učinak čvrstoće na licu.

KORAK 2:

Grow Vita Propolis krema: ova krema koja sadrži čak 50 % ekstrakta propolisa bogatog antioksidansima i flavonoidom je završni korak u njezi lica, te dubinski hrani kožu, omekšava ju i priprema za makeup. Neutralizira negativne učinke slobodnih radikala te kožu štiti od vanjskih utjecaja.