Dobre bakterije su mikroorganizmi koje su normalni stanovnici ljudskog tijela, a u optimalnim količinama imaju povoljan učinak na zdravlje. Bakterije poput laktobacila, bifidobakterija i enterokoka predstavnici su crijevne flore, koja sadržava čak preko 100 bilijuna bakterija, zaslužnih za dobru apsorpciju hranjivih tvari i eliminaciju toksina. No uslijed bolesti, pojačanog stresa, uzimanja antibiotika i drugih lijekova, kao i intenzivnog izlaganja toksinima, crijevna flora može postati neuravnotežena. U tim je slučajevima potrebno uzeti probiotik, kako bi se ponovno uspostavila ravnoteža između dobrih i loših bakterija.

Danas na tržištu postoje mnogi probiotici i ne djeluju svi jednako na svakog. Ako, primjerice, u tijelu nedostaje laktobacila, a uzimate probiotik koji sadržava bifidobakterije, nećete si puno pomoći. Zbog toga je važno pronaći probiotik koji sadrži kulture potrebne organizmu. Osim toga, nužno je uzeti probiotik sa što većim udjelom revitalizirajućih kultura, kako bi one, nakon što ih se unese u tijelo, postale aktivne u crijevima i osigurale optimalno funkcioniranje probavnog sustava. Probiotici jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača probiotika, njemačkog Nutrimmuna, posebni su upravo po tome što sadrže velik udio revitalizirajućih kultura. U našoj ponudi imamo njihove najpopularnije proizvode:

 Nutrimmun Probiotic Protect  

 - obogaćuje crijevnu floru sa svojih 11 aktivnih kultura te pogoduje njenoj obrambenoj funkciji. Imaju važnu ulogu u borbi protiv gljivica i mikroba te mogu razgraditi štetne tvari u crijevima. Svojim djelovanjem u izmjeni tvari održavaju zdravlje crijeva i pridonose njihovoj raznovrsnosti .

Nutrimmun Probiotik Pur

 - sa svojih pet aktivnih kultura njeguju i jačaju prirodnu barijeru crijevne sluznice, a zahvaljujući dodatku vitamina B2 štiti je od oksidativnog stresa te pomaže očuvanju zdravlja kože, kose i noktiju.

Mucozink®

 - je dodatak prehrani koji sadrži vitamine, minerale, elemente u tragovima i ostale hranjive tvari. Opskrbljuje Vas specifičnim mikronutrijentima koji Vašem tijelu trebaju za obnovu i stabiliziranje prirodne zaštite. Na taj Vam način mucozink® ciljano pomaže štititi i održavati zdravima Vašu kožu i sluznicu.

mucozink® sa svojim mukronutrijentima obavlja sljedeće zadaće:

  • Vitamini A i B2, biotin i nijacin pridonose održavanju zdrave kože i sluznice
  • Cink i vitamin C pridonose održavanju kože
  • Cink, vitamin B12, vitamin D, folna kiselina i magnezij podupiru diobu stanica
  • Vitamin C, vitamin B2, vitamin E, bakar i selen pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa
  • Vitamin C potiče unos željeza
  • Vitamin D pridonosi normalnom unosu kalcija i fosfora
  • Krom pridonosi normalnoj izmjeni tvari
  • Vitamini B1 i B6 te pantotenska kiselina pridonose normalnoj izmjeni energije

Usto, mucozink® sadrži i glutamin, važnu prirodnu hranjivu tvar za crijevnu sluznicu.  

Svi Nutrimmun proizvodi zadovoljavaju standarde najviše kvalitete, praktično su i higijenski dozirani te su pogodni za ljude osjetljive na laktozu i gluten.

Proizvodi se međusobno nadopunjavaju i ispunjavaju sve potrebe  našeg organizma za probioticima.Omogućuju ciljanu opskrbu hranjivim tvarima koje potiču rad i regeneraciju sluznice. Ujedno predstavljaju  potporu u izvršenju svakodnevnih zadataka i daju važnu podršku tijelu u procesu ozdravljenja kao i u stanju bolesti.