Putnička dijareja pogađa oko 50% ljudi koji putuju u zemlje koje imaju drugačiju klimu, hranu i sanitarne uvjete od onih na koje smo navikli (Azija, Indija, Južna Amerika). Najčešći uzročnik je enterotoksična E.coli karakteristična za zemlje u razvoju. Bolest je obično blaga i brzo prolazi, ali je neugodna i može upropastiti putovanje. Simptomi su vodenaste stolice (3-4 puta dnevno), grčevi u trbuhu, nadutost, opća slabost, a može se javiti temperatura i mučnina. Dobre bakterije koje naseljavaju crijeva naši su najvažniji saveznici u borbi protiv dijareje. Dokazano je pozitivno djelovanje probiotika u prevenciji i terapiji dijareje.

Probiotik®PROTECT  vam može pomoći u SLUČAJU  putničke dijareje. Povoljno djeluje na  prateće neugodne simptome u vremenskom roku od 24 do 48 sati. Preporučuje njegovo preventivno uzimanje 5 dana prije polaska na putovanje i u toku putovanja. PROBIOTIK®PROTECT u kratkom vremenskom roku zaustavlja dijareju i skraćuje već trajanje već postojeće dijareje. Svojim metaboličkim djelovanjem ojačava fiziološku floru  i razgrađuje bakterijske endotoksine pritom sprečavajući njihovo štetno djelovanje.

Aktivira i podiže razinu imuniteta koja sprječava daljnju  kolonizaciju patogenim bakterijama.Podržava rast poželjnih bakterija koje svojim djelovanjem aktiviraju proizvodnju kratkolančanih masnih kiselina  i tim prirodnim mehanizmom pomažu pri opskrbi stanica važnim nutrijentima koje u konačnici pomažu kod brze i učinkovite regeneracije crijevne stjenke.