Na našoj koži ćemo s vremenom naći tragove kronološkog starenja, fotostarenja, mjesta pojačane ili izgubljene pigmentacije ili ožiljke nakon upalnih procesa kroz koje je naša koža prolazila ili pak bore koje nastaju kao posljedica mimike lica tijekom prethodnih godina. Promjene u strukturi i izgledu kože nastaju  s vremenom kao posljedica starenja samog tkiva, očekivano- kao dio promjena uvjetovanih „biološkim satom“, ali i kao posljedica utjecaja vanjskih faktora od kojih je najvažniji izlaganje suncu. Pušenje je također važan vanjski faktor koji pridonosi starenju kože.

Preklapajući mehanizmi starenja zajednički dovode do nastanka promijenjene kože koje je tanka zbog smanjene debljine epidermisa i dermisa, osobito zbog  gubitka količine kolagena i elastina i sklona je promjenama pigmentacije te nastanku bora. 

Na neke od tih promjena možemo utjecati i ublažiti ih minimalno invazivnim postupcima kojima se koristimo u estetskoj dermatologiji. Najčešće se susrećemo sa željom za vraćanjem mladenačkog izgleda kože, osobito lica i dekoltea. Odabir tretmana u medicinskoj kozmetologiji i estetskoj dermatologiji ovisi o više faktora, između ostaloga o dobi, o dermatološkom statusu, o tipu kože, o željenom učinku, o mogućnostima i dosezima pojedinih postupaka.

Dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije iz Poliklinike Hilarus u Zagrebu, navodi kako je tretman medicinskim Dermarollerom® jedan od učinkovitih dermatoloških tretmana kojima se potiče sinteza novog kolagena u koži. Taj postupak se u medicinskoj literaturi naziva terapija indukcije kolagena mikroiglicama ili microneedling.

Mikroiglice stvaraju mikro-ubode u koži i time potiču proces cijeljenja u koži u smislu proizvodnje novog kolagena od strane fibroblasta tj. stimuliraju kožu da se obnavlja i liječi sama, prirodnim i sigurnim putem. Kao posljedica oslobađanja brojnih faktora rasta dolazi do stvaranja novih kolagenskih, elastinskih vlakana i neoangiogeneze- stvaranja novih kapilara., a rezultat je glatka, sjajna i zdrava koža pomlađenog izgleda.

Tretman medicisnkim Dermarollerom® najčešće se primjenjuje na području lica i dekoltea, a koristi se za:

•             višestruko pojačano djelovanje proizvoda za njegu

•             pomlađivanje i poticanje obnavljanja kože oštećene suncem i starenjem

•             blaže oblike akni, ožiljke od akni

•             plitke bore 

•             ožiljke

U  području tretiranom mikroiglicama doći će do postupnog poboljšanja u izgledu kože. Za postizanje maksimalnog kozmetskog učinka najčešće će biti potrebno učiniti nekoliko tretmana medicinskog postupka terapije indukcije kolagena mikroiglama. Optimalno je provesti terapijski program koji se sastoji od 2-3 tretmana, s razmakom od 4-6 tjedana i potom nastaviti s terapijom održavanja dva puta godišnje.

Tijekom postupka terapije indukcije kolagena mikroiglama apliciraju se antioksidansi, nutrijenti, faktori rasta ili pak krvna plazma te hijaluronska kiselina za bolju hidrataciju i volumen kože.

Glavna razlika između tretmana medicinskim Dermarollerom® i ostalih metoda za poboljšanje izgleda i stanja kože je u tome da ne djeluje ablativno tj. ne djeluje  po principu 'skidanja' sloja kože te je zbog toga rizik od stvaranja neželjenih posljedica minimalan.

O detaljima postupka, o rizicima, nuspojavama i kontraindikacijama te o očekivanim rezultatima potrebno je posavjetovati se s educiranim specijalistom dermatovenerologije za provođenje postupka terapije indukcije kolagena mikroiglicama. Ona će vam također dati i upute kako se ponašati i nakon provedenog postupka kako bi se postigao maksimalan učinak s minimalnim rizikom od neželjenih nuspojava.

Dermaroller HC902 za kućnu primjenu idealna je nadopuna tretmanu medicinskim Demarollerom u dermatološkoj ordinaciji. Osim što osjetno poboljšava apsorpciju i djelotvornost aktivnih tvari iz anti-age kozmetike, redovita njega Dermarollerom za kućnu primjenu stimulira stanice kože da brže obnavljaju epidermis i potiču nastajanje novog kolagena. Time će se debljina i čvrstoća gornjeg sloja kože povećati i koža će biti otpornija na vanjske utjecaje.

Svaka igla penetrirat će kožu na dubinu od 0,2 mm, te neće uzrokovati nikakvu fiziološku traumu, niti će dospjeti do srednjeg sloja kože u kojem se nalaze osjetni živci, što kućni tretman čini bezbolnim. Za optimalne rezultate - poboljšanje teksture i sjaja kože - uređaj treba koristiti uz večernju njegu, 2 do 3 puta tjedno.

Za detaljne upute o upotrebi Dermarollera kod kuće potrebno je savjetovati se s dermatologom, a sve detalje o proizvodu pogledajte klikom na LINK