Oliver Paris, farmaceut savjetnik za Caudalie već 15 godina Vas savjetuje

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU SUHE I DEHIDRIRANE KOŽE?

O.P. Jednostavno objašnjeno, kod suhe kože nedostaje masnoća, a kod dehidrirane vlaga.

ZAŠTO JE OSJETLJIVA KOŽA ZIMI JOŠ VIŠE OSJETLJIVA?

O.P. Hidrolipidni sloj koji štiti našu kožu tijekom zime ispuca. Naša je koža dehidrirana, izložena hladnoći i zbog toga još više osjetljiva.

KOJE SASTOJKE, PROIZVODE,  TREBAMO KORISTITI TIJEKOM ZIME?

O.P. Trebamo koristiti sve što hidratizira našu kožu. Hidratacijom ćemo smanjiti njenu osjetljivost. Caudalie grožđana vodica je proizvod protiv crvenila i dehidracije kože. Sadrži mineralne soli koje savršeno umiruju osjetljivu kožu i grožđani šećer koji hidratizira kožu. Ova kombinacija vraća 127%vlage našoj koži.

KOJE SASTOJKE, PROIZVODE TREBAMO IZBJEGAVATI TIJEKOM ZIME?

O.P. Nemojte koristiti proizvode koji previše pjene, čiste kožu, sapune koji sadrže natrij lauril i lauret sulfat (Sodium lauryl sulfate -SLS i Sodium laureth sulfate-SLES) koji će dodatno dehidrirati Vašu kožu. Izbjegavajte proizvode sa visokom koncentracijom voćnih kiselina.

SAVJETI ZA SUHU I DEHIDRIRANU KOŽU

  1. Koristite čistače bez sapuna.  Navečer, Caudalie ulje za skidanje šminke koje u potpunosti uklanja make up. Naše ulje nije masno jer se u dodiru sa vodom pretvara u mlijeko. Isperite ga vodom uz osjećaj ugode na Vašem licu.
  2. Ujutro koristite Caudalie pjenu za čišćenje lica koja ne sadrži sapun jer koža tijekom noći izlučuje toksine. Pjena će temeljito oprati Vašu kožu poštujući njenu prirodnu ravnotežu. Pružite svojoj koži zdrav sjaj i prozračnost. Ako Vam je koža suha pomiješajte dva potiska pjene sa jednim potiskom ulja za skidanje šminke, dobili ste hranjivi čistač za dehidriranu i suhu kožu.
  3. Nikad ne koristite ili piling ili masku. Piling i maska se koriste zajedno. Zašto? Nakon pilinga, Vaša je koža u potpunosti ogoljena, morate je nahraniti, hidratizirati, obnoviti uz pomoć maske. Ako imate osjetljivu, dehidriranu kožu potrebna Vam je Caudalie hidratantna maska koja se nanosi na cijelo lice bez ispiranja. Višak maske uklonite vaticom ili je umasirajte u kožu lica. Ova maska može biti Vaša dnevna ili noćna krema pošto se ne ispire. Za kožu koja je dehidrirana i suha, 10x veći efekt ćete postići kombinacijom hidratantne maske sa Caudalie Vinosource uljem kojeg smatramo “lijekom” za suhu kožu. Nakapajte 1-2 kapi pipetom, umiješajte u hidratantnu masku i nanesite na lice, dobili ste djelotvornu masku za suhu, dehidriranu kožu.
  4. Koristite proizvode sa grožđanom vodicom. Našu čudesnu Caudalie grožđanu vodicu raspršite po cijelom licu za trenutni osjećaj ugode koji traje par sekundi. Za hidrataciju koja traje cijeli dan koristite Caudalie Vinosource serum koji djeluje kao infuzija grožđane vodice u Vašu kožu, nanesite ga ujutro i navečer. Nakon seruma, tijekom zimskih mjeseci, preporučamo Caudalie hranjivu Vinosource SOS kremu koja osim grožđane vodice sadrži ulje boražine u kombinaciji sa antioksidativnim polifenolima koji pomažu Vašoj koži u borbi sa oksidacijom tijekom duge zime.