Svi znamo koliko je važno njegovati našu kožu. Od hidratacije do kreme za sunčanje, postoji mnogo koraka uključenih u dobru rutinu njege kože. No, jedan korak koji se često zanemaruje ili se ne provodi pravilno je čišćenje lica. Bez obzira na to nosite li šminku ili ne, čišćenje lica je ključni korak koji ne smijete preskočiti. U ovom blogu ćemo istražiti zašto je važno pravilno čišćenje lica, posebno nakon cjelodnevnog nošenja šminke. Također ćemo zaroniti u metodu dvostrukog čišćenja i kako vam može pomoći da postignete čišću i zdraviju kožu.

 

Zašto je čišćenje lica važno?

Naše je lice izloženo mnogim čimbenicima iz okoliša kao što su onečišćenje, prašina i UV zrake, a oni mogu oštetiti našu kožu. Kada nosimo šminku, ona stvara dodatni sloj na našoj koži koji može začepiti naše pore, što dovodi do izbijanja akni. Pravilno čišćenje lica ključno je za uklanjanje svih nečistoća, ulja i šminke koji su se nakupili na našoj koži tijekom dana. Omogućuje našoj koži da diše, odčepljuje pore te sprječava nastanak mitesera i bijelih prištića.

 

Metoda dvostrukog čišćenja

Metoda dvostrukog čišćenja je tehnika koja uključuje korištenje dva različita sredstva za čišćenje kako bi se temeljito uklonila sva prljavština, ulje i šminka s lica. Prvi korak je korištenje sredstva za čišćenje na bazi ulja koje otapa šminku i druge nečistoće na vašoj koži. Drugi korak je korištenje sredstva za čišćenje na bazi vode koje uklanja sve ostatke i daje vašoj koži dublje čišćenje. Koristeći ovu metodu, možete osigurati da vaša koža bude temeljito očišćena i pripremljena za ostatak vaše rutine njege.

 

Proizvodi koje koristimo ključni su faktor u čišćenju lica

Kada treba pronaći pravo sredstvo za čišćenje lica, važno je odabrati ono koje odgovara vašem tipu kože i potrebama. Skintegra Amphibian izvrsno je sredstvo za čišćenje lica koje je nježno prema koži, a učinkovito uklanja nečistoće. To je pjenasti gel koji hrani i hidratizira kožu. Također, ne sadrži jake kemikalije, što ga čini sigurnim za sve tipove kože, uključujući osjetljivu kožu. Štoviše, baziran je na blagim, dermokompatibilnim amfoternim i aminokiselinskim tenzidima (čistačima), koji nježno čiste i kožu ostavljaju glatkom i umirenom. U ovoj Skintegra formulaciji udio tenzida je manji od udjela hidratacijskih tvari koji su balansirani s umirujućim komponentama: betain i bisabolol umiruju i jačaju kožu, a kompleks minerala bakra, cinka i magnezija je tradicionalno korišteni "recept" za oštećenu i upaljenu kožu (akne, dermatitis, iritacije).

Uključivanjem Skintegra Amphibian u svoju rutinu njege kože, možete osigurati da vaša koža bude temeljito očišćena i pripremljena za ostatak vaše rutine. 

 

Zaključak

Pravilno čišćenje lica važan je korak u postizanju zdrave i blistave kože. Uklanjanjem sve prljavštine, ulja i šminke s lica možete spriječiti izbijanje prištića i akne te osigurati da vaša koža može disati. Metoda dvostrukog čišćenja, s pomno odabranim proizvodima pogodnima vašem tipu kože, sjajan je alat koji će vam pomoći da postignete čišću i zdraviju kožu. Zapamtite, malo dodatnog truda u čišćenju lica može uvelike pomoći u postizanju savršenog tena!