Baš kao i većina stvari u životu, kosa prolazi kroz nekoliko promjena tijekom života. Od lomljivosti do sijedenja, vaša kosa može doživjeti sve. Većina tih promjena povezana je s određenim čimbenicima poput prehrane, stresa, promjena razine hormona, lijekova, jakih proizvoda za bojanje kose ili dobi. Kakva god situacija bila, svi smo podložni promjenama kose. Ostaje pitanje - zbog čega se kosa toliko mijenja i kako možemo pomoći da ona bez obzira na sve ostane zdrava? Pogledajmo svaku fazu vaše kose i ispitajmo te promjene pramen po pramen.

 

Kosa prolazi tri životna ciklusa poznata kao rast, odmor i opadanje. Rađa se u folikulu dlake koji se nalazi u dermisu. Ukupno imamo između 100.000 i 150.000 folikula, gdje se u životu može dogoditi 20-30 životnih ciklusa kose. Ali što se događa s našom kosom na svakoj prekretnici u našem životu?

 

U našim 20-ima kosa je obično sjajna i puna života. Međutim, neke promjene koje se ipak mogu javljati su stanjivanje, lomljivost kose ili gubitak kose. To može biti posljedica stresa, promjena u razinama hormona ili nedostataka u prehrani.

Tijekom trudnoće žensko tijelo proizvodi mnogo više hormona koji zauzvrat stimuliraju fazu rasta životnog ciklusa dlake. Zato se mnoge žene hvale bujnom i gustom kosom u trudnoći. No, nakon poroda i s drugim hormonalnim promjenama, kosa može početi više ispadati ili postati lomljivija ili suha.

U našim 40-im se sijede dlake počnu prikradati. Većina žena pribjegava bojanju kose jakim kemikalijama koje naravno mogu oslabiti prirodnu kosu, što dovodi do većeg gubitka kose. Kako nastupa menopauza, ženski hormoni se još više smanjuju, utječući na folikul dlake i ubrzavajući životni ciklus dlake.

 

 

Bez obzira u kojoj ste fazi, poznato je da određene hranjive tvari podržavaju zdravlje vaše kose iznutra prema van osiguravajući vitalnost vašeg folikula dlake. Pokazalo se da hranjive tvari poput ekstrakta jabuke, biotina, prosa i silicija pomažu u održavanju zdravlja vaše kose. Može biti izazovno uključiti sve te sastojke u svoju prehranu. Srećom, dodatak Hair Volume™ sadrži učinkovitu količinu svakog od njih u tableti, točnije, u samo jednoj tableti dnevno. Poznato je da ovaj nagrađivani dodatak pomaže održavanju zdravlja i snage kose bez obzira koliko godina imate.

 

 

S druge strane, Thymuskin šamponi i serumi pružaju učinkovitu vanjsku njegu kose, jačajući je i potičući njezin rast. Thymuskin proizvodi, poput Thymuskin šampona i seruma, razvijeni su na temelju desetljeća istraživanja i iskustva u dermatologiji. Njihova jedinstvena formula cilja uzroke gubitka kose, pružajući snagu i gustoću kose iznutra prema van. Thymuskin proizvodi su nježni prema vlasištu i idealni za redovitu uporabu kako bi se postigli vidljivi rezultati.

Kombinacija Hair Volume™ dodatka i Thymuskin šampona i seruma omogućuje sveobuhvatnu njegu kose iznutra i izvana.