Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti: preveniraju pojavu aritmija, smanjuju krvni tlak i lipidemiju, snižavaju razinu kolesterola u krvi, sprječavaju naglo grušanje krvi, povećavaju kvalitetu života osoba koje su prebolile srčane infarkte zahvaljujući svom antitrombocitnom, antiupalnom i vazodilatativnom djelovanju.
Poboljšanje stanja kod upalnih bolesti: omega – 3 masne kiseline poboljšavaju zdravstveno stanje kod: pušača, bronhalne astme, bronhitisa. Pozitivan učinak imaju i kod Chronove bolesti, ulceroznog kolitisa, reumatoidnog artritisa, kožnih ekcema, neurodermitisa, psorijaze te bakterijskih i virusnih upala pluća.
Trudnoća i dojenje: uzimanje omega – 3 masnih kiselina tijekom trudnoće i dojenja vrlo je važno za rast i razvoj novorođenčeta. Osobito je bitno da se povećani unos osigura u prvom tromjesečju trudnoće jer u tom periodu dolazi do razvoja moždanih struktura.
Antitumorski efekt: povećani unos omega – 3 masnih kiselina može pomoći kod prevencije karcinoma dojke, prostate i debelog crijeva, te u smanjivanju rizika od pojave metastaza. Svoj učinak ostvaruju na taj način da smanjuju rast tumorskih stanica kao i njihovu mobilnost.
Ostali pozitivni učinci: uravnoteženi unos omega – 3 masnih kiselina poboljšava funkciju živčanog, gastrointestinalnog i imunološkog sustava, te poboljšava zdravlje kože, kose i noktiju.
Recenzije
Još nema recenzija.