Tiamin (B1) je bitan za normalan rad srca i živčanog sustava.
Riboflavin (B2) je bitan za prijenos željeza, očuvanje vida te djeluje kao antioksidans u borbi protiv slobodnih radikala.
Niacin (B3) pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom psihološkom djelovanju i očuvanju zdrave kože.
Pantotenska kislina (B5) ima bitnu ulogu u sintezi i pretvorbi steroidnih hormona, vitamina D i nekih prenositelja živčanih impulsa, također pridonosi povećanju mentalnih sposobnosti.
Piridoksin (B6) ima bitnu ulogu u reguliranju rada hormona, stvaranja crvenih krvnih stanica, apsorpciji proteina i glikogena.
Biotin (B7) pridonosi apsorpciji makrohranjivih tvari.
Folat (folna kislina, B9) pridonosi razvoju majčinog tkiva tijekom trudnoće i ima bitnu ulogu u podjeli stanica, pridonosi sintezi aminokiselina i stvaranju crvenih krvnih stanica.
Hidroxicobalmin (B12) ima bitnu ulogu u razvoju crvenih krvnih stanica i staničnoj diobi.
Sastojci: voda, prirodni šećer ksilitol, emulzija: suncokretov lecitin,
hidratant: glicerol, etanol <2,8%, antioksidant: vitamin C (askorbinska kiselina),
vitamin B3 (nikotinamid), inozitol, konzervans: kalijev sorbat, vitamin B5
(pantotenska kiselina), holin, okus: aroma ananasa, paraaminobenzojeva
kiselina (PABA), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6 (piridoksal-5-fosfat),
vitamin B1 (tiamin HCI), vitamin B9 (folna kiselina u obliku glukozaminove
metiltetrahidrofolatne soli), vitamin B7 (D-Biotin), B12 (hidroxicobalmin),
antioksidant vitamin E (d-alfa tokoferol).
Preporučena doza: 1 x 5 ml samostalno, prije upotrebe protresite.
SastojciDnevna dozaPU % *
vitamin B11,1 mg100 %
vitamin B21,4 mg100 %
vitamin B316 mg100 %
vitamin B55 mg100 %
biotin (B7)0,05 mg100 %
folna kislina0,4 mg100 %
vitamin B120,0075 mg300 %
vitamin C45 mg55 %
PABA2,5 mg
inozitol5 mg
holin5 mg
* postotak preporučenog dnevnog unosa (PU)
Alk.: <2,8 vol.%; Net: 150 ml
Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.
Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.
Pogodno za vegane.
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Recenzije
Još nema recenzija.