Vitamini K2 i D3 su bitni za očuvanje optimalnog stanja zdravih i jakih kostiju, srca, krvožilnog te imunološkog sustava kao i za očuvanje zubi. Vitamin K2 djeluje u sinergiji s vitaminom D3.
Vitamin K2 ima izuzetno bitnu ulogu kod očuvanja zdravih kostiju zbog svoje uloge pri dopremi kalcija u kosti. Ujedno sprječava taloženje kalcija u koronarnim srčanim žilama, što inače uzrokuje stvrdnutost žila odnosno kalcifikaciju kojom se povećava rizik od pojave srčanožilnih bolesti.
Glavna funkcija vitamina D je pomoći tijelu da bolje apsorbira kalcij. To pomaže u izgradnji kostiju u mladosti. Posljedice nedostatka vitamina D su poremećaji u metabolizmu kalcija i gubitak koštane mase, što dovodi do lomova i neodgovarajuće mineralizacije kostiju. Manjak mineralizacije dugoročno može uzrokovati omekšavanje kostiju i slabost mišića, što uzrokuje padove i frakture kostiju. Vitamin D je važan u svim životnim razdobljima.
Djelovanje:
Vitamin K:
• omogućava normalno zgrušavanje krvi
• pomaže kod očuvanja zdravih kostiju
Vitamin D:
• pridonosi očuvanju normalnih mišićnih funkcija
• pomaže kod očuvanja zdravih zubi
• pomaže normalnom djelovanju imunološkog sustava
• ima bitnu ulogu u procesu dijeljenja stanica
• pridonosi normalnoj razini kalcija i
fosfora
• pomaže normalnoj razini kalcija u krvi
• pomaže kod očuvanja zdravih kostiju
Tekući dodatak prehrani: sadrži 90 mcg vitamina K2 i 50 mcg vitamina D3, s prirodnim šećerom ksilitol i s prirodnom aromom marelice.
Sastojci: voda, prirodni šećer ksilitol, emulzija: suncokretov lecitin, hidratant: glicerol, etanol (<1,5%), kalijev sorbat (konzervans), vitamin K2 (kot menakinon-7), vitamin D3 (kot holekalciferol), prirodna aroma marelice, antioksidant vitamin E (d-alfa tokoferol).
Sastojci Dnevna doza RDA%
Vitamin K2 90mcg 120%
Vitamin D3 50mcg/2000 IU 1000%
RDA- postotak preporučene dnevne doze
1ml sadrži: 45 mcg vitamina K2 i 25 mcg/1000 IU vitamina D3.
Preporučena doza: 1 x 2 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.
Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.
Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.
Pogodno za vegetarijance.
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Recenzije
Još nema recenzija.