SKINTEGRA Una krema za suhu kožu 50ml Atopijski dermatitis SKINTEGRA

Šifra: 3545454524524

22,43 € 21,31 € Vaša ušteda: 1,12 €

Dostava u roku 1-5 dana

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 16 bodova u programu vjernosti

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 €.

Brand: SKINTEGRA

Opis proizvoda:

NA je univerzalna neutralna krema pogodna za suhu do vrlo suhu, ljuskavu, osjetljivu i atopičnu kožu djece i odraslih. Bogata je nježnim emolijensima (trigliceridima i masnim kiselinama koji simuliraju naš prirodni lipidni film), ceramidnim prekursorima koji repariraju oštećenu barijernu funkciju kože, beta glukanom i pantenolom koji umiruju upalu (crvenilo i svrbež) te uljem repice koje sadrži balansirajuće omega 3 i 6 masne kiseline.

ÚNA je ispitana in vivo pod nadzorom dermatologa na pojedincima s poviješću alergija i dijagnozom atopijskog dermatitisa.

Kod ovakve kože (kao i kod psorijaze), hidrolipidna barijera koja treba čuvati integritet kože značajno je kompromitirana i dovodi do isušenog, ispucanog i ljuskavog površinskog sloja kože podložnog infekciji. Ceramidi, lipidi koje zdrava koža prirodno proizvodi, izrazito su bitna komponenta hidrolipidne barijere, a oboljeli od atopije imaju veliki deficit ovog prirodnog lubrikanta kože.

ÚNA sadrži sfingolipide i fosfolipide koji generiraju značajne biološki aktivne ceramide, sfingozin (koji regulira kožni mikrobiom, nerijetko narušen kod atopijskog dermatitisa) i prijenosnike signala koji sudjeluju u staničnoj komunikaciji. Na ovaj način koža narušene hidrolipidne barijere postiže prirodnu obrambenu funkciju.

Osim ceramidnih prekursora, drugi značajan sastojak je imunomodulator carboxymethyl beta glucan (CM beta glukan). Radi se o polisaharidu koji ima višestruke funkcije kod topikalne aplikacije:

 

regenerira stanice zadužene za proizvodnju kolagena,

 

promovira adekvatnu imunološku funkciju stanica kože,

 

djeluje antioksidativno i dokazano reparira staničnu štetu nastalu UVA zračenjem,

 

u challenge testovima s deterdžentom pokazuje značajnu zaštitu hidrolipidne barijere,

 

stimulira zarastanje ranica tako što potiče re-epitelizaciju, mobilizaciju makrofaga (leukocita) i depozit kolagena na mjesto oštećenja.

 


Beta glukan je u našoj univerzalnoj neutralnoj kremi (pH 5.5) uparen s umirujućim trojcem betainom, pantenolom i bisabololom koji smanjuju upalne procese te uljem repice koje je prirodni izvor omega 3 i 6 esencijalnih masnih kiselina i vitamina E.

Testirano na teške metale, uključujući i nikal. Pogodno za lokalno korištenje na dječjoj koži iznad 4 mjeseca starosti.

ÚNA je formulirana bez dodatka parabena, parfema, alkohola, sintetskih bojila i drugih iritansa te se nalazi u higijenskoj airless ambalaži. Kod izrazito suhe kože kombinati s okluzivom poput Nara.

 

Kategorija: 4 (RESTORE)

 

Kako koristiti? Nanijeti na očišćenu kožu ujutro i uvečer, ili prema potrebi.

 

Namjena: umirujuća i zaštitna, lipidima bogata krema za suhu i osjetljivu kožu

Tip kože: normalna do suha i vrlo suha, uključujući osjetljivu i reaktivnu

Specifikacija: ceramidni prekursori (sfingolipidi i fosfolipidi), beta glukan, pantenol, bisabolol i betain

Miris i tekstura: emolijentna i hidratizirajuća tekstura bez mirisa

Ambalaža: airless bočica s pumpicom za precizno doziranje, 50 ml

Prikaži više +