Suban Čaj zelen bijele imele 500 g (rok:31.12.2019.) Ljekovito bilje Suban

Šifra: 645163455454

27,00 kn 22,95 kn Vaša ušteda: 4,05 kn

Dostava u roku 2-3 dana

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 2 bodova u programu vjernosti

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 250 kn.

Brand: Suban

Opis proizvoda:

Čaj od bijele imele od davnina je služio za liječenje u mnogim narodima.  Tako je Galima i Keltima bila poznata kao lijek za sve. Jako su je cijenili mnogi poznati liječnici i iscjelitelji, a među njima se ističe Hipokrat, Rudolph Steiner i Sebastian Kneipp.

Imela sadrži sastojke koji normaliziraju krvni tlak. Sprečava ovapnjenje žila i oštećenje srca uvjetovano starošću. Regulira rad srca i smiruje tahikardiju. Službena medicina priznala je njezinu ljekovitost, a u posljednje vrijeme čak se razmatra kao lijek ili sastavni dio lijeka protiv karcinoma i AIDS-a.

Dokazano je da imela sadrži čitav niz ljekovitih tvari. Najvažniji od njih su: lecitin, viskotoksini, histamin, lignin, flavonoidi, kolin, lignin te masno i eterično ulje.

Koristi se u obliku čaja, praška, meda, vina i tinkture.

Čaj od imele normalizira tok krvi, a također jako povoljno djeluje kod žena prilikom bolnih menstruacija, te kod povraćanja krvi i krvarenja iz pluća.

Upozorenje: Ne preporuča se koristiti kao monopripravak odnosno čisti čaj od lista imele nego u kombinaciji sa drugim biljkama.

Najveći dopušteni udio u mješavina ostalih čajeva je do 30% m/m.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati sa liječnikom. Ne preporuča se uzimati kod akutnih upalnih stanja i tuberkuloze, trudnicama, dojiljama i djeci.

Prikaži više +