EkoLife Natura Liposomalni Kurkumin tekući dodatak prehrani 250 ml Antioksidansi EKOLIFE NATURA

Šifra: 65415151541654

33,17 €
Dodano na listu želja Dodaj na listu želja

Proizvod trenutno nije dostupan. Moguća dostava u roku 2-5 radnih dana. Kontaktirajte nas e-mail [email protected]

Moguća dostava u roku 2-3 tjedna

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 24 bodova u programu vjernosti

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 €.

Brand: EKOLIFE NATURA

Opis proizvoda:

Liposomalni Cureit kurkumin je napravljen po ajurvedskom receptu. Cureit® je inovativna formulacija, sadrži kurkumin s povećanom učinkovitosti.

Sadrži 50% kurkumina i 50% ostalih aktivnih sastojaka korjena kurkume.

Dobrobiti kurkumina:
• snažan antioksidans
• djeluje antiseptički i antibakterijski
• ajurvedski liječnici ga koriste za dezinfekciju rana i opekotina
• ubrzava probavu i regulira metabolizam
• može smanjiti kolesterol u krvi
• može djelovati protuupalno

Po nutritivnim vrijednostima kurkuma je bogat izvor kalcija, željeza, magnezija, fosfora, cinka, selena, mangana, vitamina B6 i vlakana.

Liposomalni Cureit®  kurkumin Ekolife natura, 250ml

Tekući dodatak prehrani: sadrži 200 mg Cureit® kurkumina.

Cureit® je inovativna formulacija, sadrži kurkumin s povećanom bioraspoloživosti.

Sastojci: voda, emulzija: suncokretov lecitin, hidratant: glicerol,

kurkumin, stabilizator: ksilitol, sredstvo za zgušnjavanje: ksantanska guma,

kalijev sorbat (konzervans), prirodni šećer: stevija,

antioksidant vitamin E (d-alfa tokoferol).

Sastojci                         Dnevna doza

Cureit® kurkumin        200 mg

Preporučena doza: 2 x 5 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.

Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.

Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.

Pogodno za vegane.

 

Što su liposomi?

Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).

Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!

Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).

Prednosti liposoma:

* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi

Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:

*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.

Prikaži više +