BETA 1,3 D GLUCAN kapsule 60x100mg Beta Glukani

Šifra: 00006552

31,80 € (239,60 kn)
1 EUR = 7,53450 kn

Dostava u roku 2-3 dana

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 23 bodova u programu vjernosti

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 €.

Opis proizvoda:

Najsnažni prirodni aktivator i stimulator imunološkog sustava. Beta-glukan također potiče proces fagocitoze.

Fagocitoza je proces unošenja krupnijih čestica (npr. bakterijskih stanica) u veću stanicu. Leukociti koriste fagocitozu za unošenje i onesposobljavanje bakterija koje dospiju u naše tijelo, zato ona ima važnu ulogu u imunološkom sustavu.

Brojna istraživanja su dokazala da beta-glukan potiče rast fagocitne sposobnosti imunoloških stanica da uništavaju strane uljeze. Osim sposobnosti da poveća učinkovitost imunoloških stanica, beta-glukan utječe i na brojnost tih stanica potičući njihovo stvaranje, što rezultira bržim dotokom novih imunocita u krvotok i različite organe čitavog organizma.

Beta-glukan je potrebno uzimati na prazan želudac najmanje pola sata prije sljedećeg obroka zbog poboljšanja apsorpcije.

Za ozbiljna zdravstvena stanja preporučuje se 500 mg dnevno na svakih 25 kg tjelesne težine. Uzimanje većih doza od navedenih, neće rezultirati većim učinkom.

U početku uzimanja beta-glukana moguće je povišenje tjelesne temperature, što znači da je imunološki sustav krenuo u obranu. Također, u prvih nekoliko mjeseci uzimanja, zbog povećanog broja antigena u krvi, moguće je privremeno povećanje tumorskih markera, ali to ne znači da tumor raste.

Prema nekim istraživanjima, učinkovitiji je 1,3/1,6 beta-glukan proizveden iz pljesni nego iz gljiva ili žitarica.

Jedan od poznatijih proizvođača je upravo Transfer Point Inc. (USA) čiji se beta-glukan smatra daleko najučinkovitijim jer jedini u svijetu sadrži preko 93% čistih beta 1,3/1,6 glukana.

Prikaži više +