EkoLife Natura Liposomalni Magnezij+ tekući dodatak prehrani 200 ml Magnezij, Kalcij, Cink, Željezo EKOLIFE NATURA

Šifra: 313513111354135

239,90 kn

Dostava u roku 2-3 dana

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 23 bodova u programu vjernosti

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 250 kn.

Brand: EKOLIFE NATURA

Opis proizvoda:

Liposomalni magnezij+ cink, selen, krom, taurin, Ekolife natura, 200ml

Magnezij je mineral koji je izrazito bitan za normalno odvijanje više od 300 fizioloških procesa te ima bitnu ulogu u procesu stanične diobe.

Tekući dodatak prehrani: sadrži 62,5 mg magnezija, 1,6 mg cinka, 9,1 µg selena, 7,3 µg kroma i 50 mg taurina s prirodnim šećerom i aromom mente.

Sastojci: voda, prirodni šećer ksilitol, emulzija: suncokretov lecitin, hidratant:

glicerol, magnezij (magnesium bisglycinate), etanol (<2,7%), taurin,

emulgator: polisorbat 80, konzervans: kalijev sorbat, cink (cinkov glicinat),

selen (selenomethionine), krom (chrome picolinate), okus: menta, antioksidant vitamin E (d-alfa tokoferol).

Sastojci    Dnevna doza               PU % *

Magnezij             62,5 mg           16,6
Cink                      1,6 mg            16
Selen                     9,1 µg            16,5
Krom                     7,3 µg            18,25
Taurine                50 mg

* postotak preporučenog dnevnog unosa (PU)

Preporučena doza: 2 x 5 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.

Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.

Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.

Pogodno za vegane.

 

Što su liposomi?

Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).

Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!

Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).

Prednosti liposoma:

* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi

Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:

*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.

Prikaži više +