Medicinalis New Iron kapsule a 30 kom Magnezij, Kalcij, Cink, Željezo

Šifra: 6345654544445

15,29 € (115,20 kn)
1 EUR = 7,53450 kn

Dostava u roku 2-3 dana

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 11 bodova u programu vjernosti

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 €.

Opis proizvoda:

New Iron za nadopunu željeza s dodatkom vitamina, 30 kom.

New Iron kompleks željezovog aminokiselinskog kelata s dodanim vitaminima je izabrana kombinacija za trudnice, sportaše i sve kojima nedostaje željeza iz raznih razloga(brzog rasta, adolescencija, menstruacija, vegetarijanska i veganska prehrana).

SASTAV: Željezo-bitan mineral prisutan u svim stanicama. Omogućava normalnu proizvodnju crvenih krvnih stanica i hemoglobina.

Vitamin C-povećava apsorpciju željeza i omogućava normalno funkcioniranje imunološkog sustava

Folna kiselina-potrebna za normalan razvoj fetusa u trudnoći te potiče normalnu proizvodnju krvi

Vitamin B12-doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica te normalnu funkciju imunološkog sustava

TKO JE OSJETLJIV NA POMANJKANJE ŽELJEZA: brzo rastuća djeca, trudnice, žene za vrijeme menstruacije, vegetarijanci i vegani, sportaši, davatelji krvi, osobe koje boluju od bolesti koje negativno utječu na apsorpciju željeza (celijakija, infekcije i sl.). 

DOZIRANJE: 1 kapsula dnevno s malo tekućine

ZNAKOVI NEDOSTATKA ŽELJEZA: kronični umor i slabost, glavobolje, vrtoglavice, razdražljivost, nemir, slaba koncentracija, spori kognitivni i socijalni razvoj u djetinjstvu, teškoće u održavanju tjelesne temperature(osjećaj hladnoće), oslabljen imunološki sustav i povećana osjetljivost na infekcije, natečen jezik, pukotine u kutovima usana.

U odnosu na željezo sulfat, kelat ima bolju apsorpciju 70-75% i 4 puta veću bioraspoloživost što osigurava veću koncentraciju željeza u organizmu. Kada se uzima u ispravnom doziranju, kelat ne izaziva nikakve nuspojave kao što su probavne smetnje, zatvor ili mučnine.

Prikaži više +