Solgar Hyaluronic Acid tablete 30 x 120 mg Multivitamini Solgar

Šifra: 00103527

61,00 €

Dostava u roku 1-5 dana

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 45 bodova u programu vjernosti

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 €.

Brand: Solgar

Opis proizvoda:

Hijaluronska kiselina mukopolisaharid s vrlo velikim molekulama koje se sastoje od disaharidnih jedinica koje se ponavljaju. Disaharidne jedinice se sastoje od N-acetilglukosamina i glukuronske kiseline.

Hijaluronska kiselina igra važnu ulogu u hidrataciji tkiva i podmazivanju zglobova. Ime je dobila od grčke riječi „hyalos“ što znači staklo – zbog svog izgleda.

Hijaluronska kiselina se nalazi u sinovijalnoj tekućini koja ima funkciju podmazivanja zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima, neophodna je za stvaranje matrixa koji omogućuje diobu i migraciju stanica, također ima i ulogu u prenošenju signala između stanica. Odgovorna je i za elastičnost kože.

Hijaluronska kiselina ima esencijalu u ulogu u održavanju normalne funkcije zglobova. Nalazi se i u hrskavici i u sinovijalnoj tekućini. U sinovijanoj tekućini održava viskoznoelastična svojstva. Za vrijeme upalnog procesa, događa se povećana razgradnja Hijaluronske kiseline uslijed stvaranja razgradnih enzima ili reaktivnih oksidacijskih skupina, a time se smanjuju viskozno-elastična svojstva sinovijalne tekućine.

Važnost hijaluronske kiseline u hrskavici sastoji se u njenoj ulozi da održava strukturu čineći agregate s proteoglikanima koji su neophodni za funkciju zglobova. Do 10% hrskavičnih glikozaminoglikana čini Hijaluronska kiselina. Značajan podatak je da Hijaluronska kiselina može vezati velike količine vode (1000 puta svoju težinu).

Kod osteoartritisa smanjuje se molekularna masa i koncentracija hijaluronske kiseline, što smanjuje viskozno-elastična svojstva zglobne tekućine.

Osim za zglobove, od 80-tih godina koristi se i u kozmetici. Zbog svojih svojstava vezanja vode pokazala se kao odlična sirovina za primjenu u kozmetici za usporavanje promjena na koži koje nastaju starenjem (gubitak vlage i elastičnosti).

S godinama i kod upalnih procesa količina hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u zglobovima i ostalim tkivima smanjuje.

Osobe koje pojačano troše zglobove, aktivni sportaši i redoviti rekreativci također imaju potrebu za nadoknadom hijaluronske kiseline u obliku dodatka prehrani.

Budući da ima svojstva hidratacije tkiva, uzimanje hijaluronske kiseline u obliku dodatka prehrani također povoljno utječe na izgled kože.

Uporaba:
1 tableta dnevno, uz obrok.

Veličina: 30 tableta

Prikaži više +