Omni Logic Immun 450 g prah Probiotici VIP VITALITY

Šifra: 64156145664154

365,00 kn

Dostava u roku 2-3 dana

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 36 bodova u programu vjernosti

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kn.

Brand: VIP VITALITY

Opis proizvoda:

Za koga je OMNi-LOGiC® IMMUN prikladan?

Osim zadataka kao što su probava hrane i eliminacija neprobavljivih supstanci, naša crijeva imaju veliko značenje za naš imunosni sustav. Oko 80% imunosnih stanica nalazi se u crijevima. Naš organizam i bakterije koja ga nastanjuju čine simbiozu tijekom cijelog našeg života. Međutim, na ovu vezu može se negativno utjecati pogrešnom prehranom, trajnim stresom, manjkom sna ili uzimanjem lijekova. Tada prirodna ravnoteža kolonizacije “dobrih” i “loših” bakterija može izmaknuti kontroli i naša crijevna barijera, crijevna sluznica, postaje propusna za toksine, alergene i strane mikroorganizme – naša imunosna obrana je oslabljena.

Određene bakterije u crijevima, uglavnom bifidobakterije i laktobacili proizvode, između ostalog, i butirate (soli butanske kiseline, kratkolančane masne kiseline) koja je primarni izvor energije za naš crijevni epitel. Ukoliko je ovaj epitel dobro opskrbljen, može obavljati svoje različite funkcije, koje uključuju apsorpciju hranjivih tvari kao i obranu od toksina i patogena. Ako razine butirata padnu, događa se promjena na crijevnoj sluznici i naša crijevna barijera je oslabljena.

Kako djeluje OMNi-LOGiC® IMMUN?

Održavanje normalne funkcije našeg imunosnog sustava ovisi, s jedne strane, o količini “dobrih” crijevnih bakterija, a s druge strane, ovisi o opskrbi različitim nutrijentima.

OMNi-LOGiC® IMMUN nudi izvor hrane za razmnožavanje bifidobakterija i laktobacila – uglavnom rezistentni škrob, kao i vrijedne vitamine, minerale i elemente u tragovima, kako bi se održala normalna funkcija imunosnog sustava.

Rezistentni škrob stimulira fermentaciju i tako uzrokuje:

Razmnožavanje bifidobakterija i laktobacila

Proizvodnju kratkolančanih masnih kiselina (poput butirata) za više energije

Povećanje količine stolice = poboljšan prijenos

Sadrži vitamine B skupine (vitamini B2 i B3) koji doprinose, između ostalog, očuvanju normalnih sluznica. Kalcij doprinosi normalnoj funkciji probavnih enzima, a vitamin D i cink doprinose normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Kako se uzima OMNi-LOGiC® IMMUN?

Do 3 puta dnevno po 5 g (5 g = mjerna žlica) umiješati u 0,2 l tekućine.

Idealna nadopuna:

Kombinacija OMNi-LOGiC® IMMUN sa znanstveno dokazanim sinbiotikom OMNi-BiOTiC® 6: 6 visokoaktivnih bakterijskih sojeva u sinbiotiku OMNi-BiOTiC® 6 razmnožavaju se i koloniziraju crijeva od želuca do rektuma.

Rezistentni kukuruzni dekstrin, Fibregum™(Gummi acacia)*, kalcijev karbonat, cinkov citrat, nikotinamid, kolekalciferol, riboflavin, aroma vanilije

*Fibregum™ je registrirani zaštitni znak tvrtke Nexira.

Ne sadrži životinjske bjelančevine, gluten, kvasac ni laktozu.
Prikladan za osobe alergične na mlijeko, djecu, trudnice i dojilje.

 

Prikaži više +