HUG YOUR LIFE SLEEP ON kapsule 30x440mg Stres i nesanica Hug Your Life

Šifra: 00137775

65,00 kn

Dostava u roku 2-3 dana

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 6 bodova u programu vjernosti

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kn.

Brand: Hug Your Life

Opis proizvoda:

Natural Sleep On je prirodni proizvod sa originalnom formulom melatonina, L-Triptofana i Vitamina B1, B2, B6, B12 koji sinergijskim djelovanjem predstavljaju pouzdano rješenje za miran i kvalitetan san.

Natural Sleep On namjenjen je osobama koje:

Imaju poteškoća s nesanicom uslijed rada u smjenama

Često se bude tijekom noći

Bude se prerano ujutro

Nakon spavanja su i dalje umorni

Imaju simptome nagle promjene vremenskih zona (tzv. jet lag)

Melatonin je hormon kojeg prirodno proizvodi žlijezda epifiza. Često se naziva noćnim hormonom jer se intenzivno izlučuje u mraku. Dolaskom noći i smanjenjem svjetlosti naša epifiza reagira pojačanom proizvodnjom melatonina čija je uloga uvesti organizam u stanje sna. Izloženost jakom svjetlu noću ili slabom danju, može poremetiti sintezu melatonina. Kod nekih osoba, a pogotovo kod starijih osoba proizvodnja melatonina može biti smanjena što uzrokuje da osoba teško zaspi, često se budi i premalo sati provede spavajući. Podizanjem razine melatonina u organizmu u adekvatnoj dozi od 1mg prije odlaska na spavanje, pridonosimo smanjenju vremena potrebnog za usnivanje.

Melatonin može pomoći kod putovanja između nekoliko vremenskih zona ili ako je ritam budnosti i sna narušen čestim noćnim dežurstvima.

Triptofan je esencijalna aminokiselina koja se u organizmu ne može sintetizirati, stoga se u organizam mora unijeti ishranom ili putem dodataka prehrani. U metabolizmu sudjeluje u izgradnji proteina, ali i kao prekursor serotonina i melatonina, važnih neurotransmitera.

Posredstvom triptofan hidroksilaze nastaje 5-hidroksi-triptofan iz kojeg dalje nastaje serotonin. Serotonin ima umirujuće i opuštajuće djelovanje. Također ima ulogu u regulaciji sna jer je serotonin prekursor melatonina, hormona ključnog za ciklus sna.

Sastojci:
L-triptofan, hidroksipropil metil celuloza (kapsule), inulin, tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, riboflavin, piridoksin hidroklorid, tiamin hidroklorid, melatonin, cijanokobalamin.

Uputa za upotrebu:
Preporuča se uzimanje 1 kapsule dnevno, neposredno prije spavanja.

Napomene:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne
smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili
zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se
uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.
Kapsule su biljnog podrijetla, primjerene i za vegetarijance.

Uvjeti čuvanja:
Na suhom i tamnom mjestu pri temperaturi do 25 °C.

Prikaži više +